In het atelier bij ons in de klas ging het over het restaurant. In het eerste atelier hebben de kinderen de menukaart nog iets beter besturdeerd en hebben we het over amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gehad. Elk groepje had een gerecht bedacht die we de volgende keer zouden maken. Ook hebben ze hun eigen menukaart gemaakt.
Gister gingen de kinderen aan de slag:
De amuse was een gevuld kersttomaatje
Het voorgerecht was een salade met tomaat, komkommer en croutons
Het hoofdgerecht was pizza
En het nagerecht was een "appeltaartje"
Nadat alle gerechten waren bereid, gingen de kinderen hun tafeltje op de goede manier dekken en hebben we om de beurt het gerecht geserveerd. Bij het proeven hebben de kinderen er op gelet hoe het eruit ziet en of het lekker smaakte en dit hebben ze op het evaluatieformulier geschreven. Er was een hele goede sfeer in de klas en de kinderen hebben keihard gewerkt en deden goed hun best. Top hoor!
Hmmm dat klinkt allemaal erg lekker!!
BeantwoordenVerwijderen